Welsh + Major wins Sydney industrial complex competition

Welsh + Major has announced that it has won a design competition for a multi-storey industrial warehouse and distribution complex in Sydney.

Developed by Goodman, the warehouse includes three levels of storage, a seven-storey office building, café, conference and end-of-trip facilities, rooftop gardens and wellness facilities.

A panel tasked with selecting the winner of the competition says the proposal’s “single-curved, fluid built form and facade” and “strong contextual response” made it a logical choice.

A 260 meter long facade creates a curved silhouette that interacts with the sky. The design is a recognition of heavy transportation and logistics, with a pair of ornate three-story circular ramps for trucks booking the facility, each topped with cascading rooftop gardens. The entire facility is powered by a 2 MW photovoltaic array.

Sitting above the truck access, the rear office building has been intentionally cut away to create a second curved facade that wraps around the northern driveway.

The principles of Connection to Country have been implemented in the proposal, with stories of water and bush tucker integrated into the landscape design, alongside a digital placemaking strategy capable of multi-narrative depiction where the facade is transformed into an illuminated landscape at night. artwork.

Leave a Comment